In de energetische behandelingen vind aanraking op diepste niveau plaats. De behandeling is erop gericht de energiebalans te helpen herstellen. Het herstellen van de balans tussen lichaam, geest en ziel, waarbij het opruimen van blokkades centraal staat. Blokkades zijn enerzijds obstakels, gevoelens van fysieke of geestelijke pijn die zich manifesteren in je lichaam en je denkende geest. Anderzijds vind je blokkades in het energieveld van het lichaam.

Sommige blokkades in je lichaam uiten zich door pijnklachten, vermoeidheid of ziektes. Andere blokkades zijn soms moeilijk te begrijpen/omvatten en uiten zich in een onzekerheid, angst, onbehaaglijk gevoel, onrust e.d. Verwijderen van negatieve energie en het opruimen van blokkades en trauma's.

De therapeut stelt zich beschikbaar om te communiceren tussen het spirituele en aardse bestaan, geeft de energie van de kosmos door, daar waar nodig is. Als het nodig mocht zijn kan informatie uit andere dimensies worden overgedragen. Negatieve gedachten en emoties veroorzaken pijn, angst, spanningen en ziektes. Positieve gedachten en emoties geven rust, levensvreugde en gezondheid.

Reiki - behandeling

Reiki is een Japans woord dat "de kracht van de zon" oftewel "de universele levensenergie" betekent. Alles wat leeft: planten, dieren, mensen, heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen. Die energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven.

Tijdens een Reiki- behandeling wordt er gewerkt met deze universele energie. Een energie van liefde, wijsheid en kracht, welke wordt doorgegeven via de handen. Dit werk houdt in dat lichaam en geest weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen. De uitwerkingen hiervan zijn dat de klachten/ kwalen, ontstaan door disharmonie, verminderen of zelfs verdwijnen.
Reiki werkt op alle niveaus:
" Lichamelijk " Geestelijk
" Emotioneel " Spiritueel

Reiki bevordert de natuurlijke zelfgenezing, vitaliseert lichaam en geest, brengt de energiehuishouding in evenwicht, heft (energie)blokkades op waardoor energie beter kan doorstromen in het lichaam en geest, geeft energie en fit gevoel, bevordert volledige ontspanning en past zich aan, aan de behoefte van de ontvanger

Zoals verteld gebeurt de behandeling door handoplegging. De handen worden op verschillende plaatsen boven het lichaam gehouden. Hierdoor vindt er een energieoverdracht plaats. Een behandeling wordt liggend op een behandeltafel of zittend op een stoel gegeven en duurt ongeveer een uur. Je blijft tijdens de behandeling gekleed.

Ook kan een Reikibehandeling op afstand gegeven worden. De energieoverdracht vindt dan plaats via de kosmos. De behandelaar en de ontvanger kunnen zich ieder, bij wijze van spreken, aan de andere kant van de wereld bevinden. Reiki is niet gebonden aan plaats en ruimte. Wel is het handig om het tijdstip van de behandeling af te spreken, zodat de gever en de ontvanger goed op elkaar afgestemd zijn en de Reiki-stroom volop kan stromen.

Je kunt Reiki voelen op een aantal verschillende manieren. Ieder mens ervaart het op zijn /haar eigen wijze. Tijdens en na een behandeling met Reiki kun je voelen hoe je opgeladen wordt met een krachtige, warme en liefdevolle energie. Reiki voelt aan alsof je een innerlijk bad krijgt, en geeft je zowel een ontspannen rust als een tintelend gevoel waarmee je alles weer met meer plezier aanpakt. Maar woorden verbeelden Reiki niet. Vooral het ervaren van de Reik i-energie is wat telt.